25 augusti 2021
18:30

Västanviks AIF

Referat: Grums IK - Västanviks AIF

Det var ettan mot tvåan i en haltande tabell när Grums ställdes mot Västanvik på hemmaplan. Det blev seger med 3-0 (1-0) för Grums. En färd mot slutsegern som var gropig i första halvlek då Västanvik spelade starkt, men blev bekvämare i andra halvlek.
Grums fick en flygande start! Redan efter en minut hittade Pablo Torrijos Munos fram till Adam Jansson. Adam bröt in i banan och placerade behärskat in bollen.
Sedan skärpte Västanvik sitt agerande, man spelade robust och rejält och fick ett visst grepp om matchen, spelmässigt. Bästa chansen till kvittering hade Rasmus Gerke då han snappade upp en för lös bakåtpassning, men seriens skytteledare prickade stolpen.
Grums fick ett gyllene tillfälle till att dubbla ledningen efter 27 minuter. Adam Jansson revs omkull i straffområdet och domaren pekade tveklöst på straffpunkten. Pablo från 11 meter brukar innebära målgaranti, men nu träffades stolpen.
Abubakarr Kamara, den farligaste anfallaren i Västanvik, manövrerade sig till ett bra avslutningsläge efter halvtimmen och Filip Jansson hade ett nästan friläge innan halvtidsvilan.
Grums hade svårt att spela sig igenom med sitt sedvanliga passningsspel i den kraftiga motvinden i första halvlek. Långbollarna sögs alltid upp av den bastanta fyrbackslinjen hos gästerna, som då såg ut som seriens bästa. Efter 90 minuter får vi ändra till att Grums uppställning på dessa positioner var snäppet bättre. Den minst namnkunninga lagdelen hos hemmalaget låg hela tiden rätt. Och faktum är att försvarslinjen, med inte alltid samma sammansättning, stöttad av ett imponerande målvaktsspel släppt in minst mål i serien.
I andra halvlek mojnade vinden något, men när flaggorna på IP sträcktes ut var det förlig vind för GIK.
Grums fick även ordning på spelet.
Pablo linkade ut fyra minuter in på halvleken, in kom Emil Thodal. Elegans byttes mot mer kraft.
Och vid Emils första bollberöring spelade han fram Sebastian Lundqvist som ifrån friläget gjorde 2-0.
Jerker nekade Kamara en reducering efter 11 minuter med en räddning på ett näravslut.
Emil Thodal utökade Grums ledning med kvarten kvar och blev därmed själva sinnebilden för ett lyckat inhopp. Grums bet sig kvar efter hörna, Petter Gunnarsson samlade upp och virkade ut bollen till västerläge för Thodal vars första försök avvärjdes men han skickade in sin egen retur i mål.
Gästerna flyttade upp mer spelare i främste linjen, det öppnade upp stora ytor för Grums till att ta över Västanviks paradgren: omställningar. Och därmed bra tillfällen till mål, men resultatet stod sig.
Matcherna går tätt nu med det komrimerade programmet. Ny match på Idrottsparken på söndag klockan 14.00 mot Rottneros. Kavaljererna från Ekeby har två segrar, men förlorar ogärna, spelar ofta oavgjort.
Laget: Jerker Westberg - Merivan Waysi, Simon Widström, Petter Gunnarsson, Andreas Ragnarsson - Bastian Rojas Diaz, Damir Horvat - Adam Jansson, Pablo Yorrijos Munos (ut 49), Filip Jansson (ut 62) - Sebastian Lundqvist - Emil Thodal (in 49), Robin Frisell (in 62), Erik Åsberg, Niklas Andersson, David Klarén.